Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Direcția Generală Dezvoltare Regională și Infrastructură, cu sediul în Str. Apolodor, Nr. 17, latura Nord, sector 5, București, în calitate de titular al Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, anunță publicul interesat asupra elaborării primei versiuni a Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, pentru care s-a declanșat procedura de evaluare strategică de mediu, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri și programe.

Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării este un document strategic care orientează dezvoltarea regiunii Deltei Dunării. Acest document este elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu expertiză externă din partea Băncii Mondiale, contractată în cadrul proiectului „Strategie integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării și implementarea acesteia printr-o Investiție Teritorială Integrată”, finanțat din Programul Operațional Asistență Tehnică.

Prima versiune a Strategiei poate fi consultată pe site-ul www.mdlpa.ro la secțiunea “Dezvoltare teritorială” sau direct AICI, precum și la sediul MDRAP din Strada Apolodor nr.17, sector 1, sediul Ministerului Justiției, telefon: 0372.114.558, de luni până vineri, între orele 9.00-14.00.

De asemenea, prima versiune a Strategiei se regăsește spre consultare și pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor - www.mmediu.ro la secțiunea ”Domenii”, subsecțiunea ”Evaluare Impact - Evaluare de mediu pentru strategii/planuri/programe”.

Publicul poate transmite în scris comentarii și propuneri privind prima versiune a Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, la adresa MDRAP de mai sus, cât și la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din Bulevardul Libertății nr.12, Sector 5, București, Direcția Generală Evaluare Impact și Controlul Poluării, de luni până vineri, între orele 9.00-14.00 și la următoarea adresă de email: anca.mihaescu@mmediu.ro.

Publicat Joi, 26 Februarie 2015