Astăzi, 22.02.2023, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației anunță deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ – Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.
Paragraf descriptiv: În cadrul ședinței Guvernului din data de 15 februarie 2023 au fost dispuse acțiuni necesare în ceea ce privește reducerea riscului seismic la clădirile existente prin programe guvernamentale dedicate, motiv pentru care prin prezentul proiect de lege sunt aduse modificări și completări Legii nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, care reglementează programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic, în scopul accelerării măsurilor instituite de către autorități cu privire la siguranța cetățenilor și a clădirilor existente cu vulnerabilitate seismică.
Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include:
Documentaţia poate fi consultată și la sediul instituţiei din Bulevardul Libertății, nr. 16, Latura Nord, sector 5, București – Punctul de informare. Proiectul de act normativ se poate obține în copie, pe bază de cerere depusă la Punctul de informare al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune în termen de 10 zile de la publicarea anunţului:
Materialele transmise vor purta mențiunea „Propuneri privind proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor“.
Nr. crt. |
Nr. articol |
Textul propus de autoritatea inițiatoare |
Conținut propunere/sugestie/opinie |
Argumentarea propunerii/sugestiei/opiniei |
|
|
|
Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare primite vor fi publicate, putând fi vizualizate în cadrul Registrului pentru consemnarea şi analizarea propunerilor, sugestiilor, opiniilor cu valoare de recomandare primite. Nepreluarea recomandărilor formulate și înaintate în scris va fi justificată în scris.
Pentru cei interesați există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică în termen de 10 zile de la publicarea anunţului.
Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0372.114.569, e-mail: transparenta@mdlpa.ro, Serviciul Relația cu Parlamentul, Direcția Generală Juridică.
UNITĂȚI ÎN SUBORDINEA MDLPA
UNITĂȚI SUB AUTORITATEA MDLPA